Ajacied Traoré stuit op 44-jarige doelman en is uitgeschakeld in Afrika Cup

01-02-2017 23:00
16

Voor Burkina Faso is de halve finale het eindstation gebleken in de Afrika Cup. Tegen recordhouder Egypte moesten er strafschoppen aan te pas komen, nadat beide landen na 120 minuten op 1-1 waren blijven steken. Ajacied Bertrand Traoré vervulde daarin een negatieve hoofdrol.

Burkina Faso gold in de eerste helft als de bovenliggende partij. Het land kreeg de meeste kansen en had ook de meeste aanvallende intenties. De 44-jarige Egyptische doelman Essam Al Hadary bleek echter regelmatig een sta in de weg. De keeper zag hoe zijn reddingen goud waard bleken, toen Egypte in de tweede helft uit het niets de score opende. AS Roma-ster Mohamed Salah schoot de bal vanaf de zestien fraai in de kruising.

Een kwartier voor tijd had Burkina Faso echter een antwoord in huis. Aristide Bancé trof doel met een fraaie volley: 1-1. Beide ploegen hielden elkaar vervolgens in evenwicht, waardoor er moest worden verlengd. Daarin werd niet gescoord. In de onvermijdelijke strafschoppenserie hield Al Hadary twee strafschoppen tegen, waaronder de beslissende van Traoré. Egypte mag daarom voor de achtste keer in de historie proberen om het toernooi op haar naam te schrijven.