Megastunt Roda JC: Nou, ik denk dat hij zo mee zou kunnen in de Eredivisie

Megastunt Roda JC: "Nou, ik denk dat hij zo mee zou kunnen in de Eredivisie"

02-02-2017 07:35
6

De bizarre transferwinter van Roda JC eindigde woensdag met de komst van Nicolas Anelka. De Fransman (37) gaat in Kerkrade aan de slag als 'consultant' - en niet als voetballer.

Anelka, als speler actief bij onder meer Arsenal, Manchester City, Liverpool, Chelsea en Paris Saint-Germain, richt zich op de jeugdopleiding van Roda en zal ook als scout fungeren. "Prachtig dat zo'n grote naam als Anelka een rol gaat spelen bij Roda", reageert trainer Yannis Anastasiou in het Algemeen Dagblad.

"Of ik hem niet liever als speler zou gebruiken? Nou, ik denk dat hij zo mee zou kunnen in de Eredivisie. Misschien niet negentig minuten per wedstrijd, maar zeker wel delen. Als hij wil, mag hij van mij. Maar ik denk niet dat hij dat van plan is."

Ton Caanen, technisch directeur van Roda, liet al weten dat Anelka een terugkeer als voetballer niet ziet zitten. Hij is niet bang dat de Fransman opstapt bij een eventuele degradatie. In De Telegraaf: "Nicolas is een adviseur van onze mede-eigenaar Aleksei Korotaev en weet dus dat het om een project op de lange termijn gaat. Hij gaat hier ook op zoek naar een appartement."