'Chelsea selecteert door en gaat voor Van Dijk, Morata en man van 46 miljoen'

'Chelsea selecteert door en gaat voor Van Dijk, Morata en man van 46 miljoen'

02-02-2017 08:28
1

De winterse transferperiode is amper twee dagen achter de rug, maar in Engeland kijkt men al naar de zomer. Chelsea wordt in verband gebracht met drie versterkingen, waaronder Virgil van Dijk.

De huidige koploper van de Premier League hoopt in het debuutseizoen van manager Antonio Conte kampioen te worden, ligt op koers en is niet van plan op de lauweren te rusten. Dat meldt The Mirror. In de zomer moeten drie verse krachten naar Stamford Bridge komen. Chelsea hield in januari het kruit droog.

De drie belangrijkste doelwitten: Virgil van Dijk (Southampton), Moussa Dembélé (Celtic) en Alvaro Morata (Real Madrid). De komst van Dembélé heeft de hoogste prioriteit. Chelsea zou eind januari al een poging hebben gewaagd, maar het genoemde bedrag van 46 miljoen euro kwam niet op tafel voor de twintigjarige aanvaller uit Frankrijk.

Een mogelijk vertrek van Diego Costa zou ook opgevangen moeten worden door Morata. De Spaanse spits werd vorig jaar ook al in verband gebracht met Chelsea. Tot slot staat Van Dijk op het lijstje. De Oranje-international, die ook wordt begeerd door Manchester City, heeft zijn zinnen gezet op een transfer naar een Engelse topclub in de zomer.