ADO Den Haag ontslaat eSporter na één dag: Ajax kan altijd bellen

ADO Den Haag ontslaat eSporter na één dag: "Ajax kan altijd bellen"

02-02-2017 09:55
19

Andries Smit is de eerste ex-eSporter van Nederland. Afgelopen week werd hij weggestuurd door ADO Den Haag, omdat hij supporter is van aartsrivaal Ajax.

Smit geeft tegenover Voetbal Inside toe dat hij Ajax-fan is. Uiteindelijk was hij welgeteld één dag de officiële eSporter van ADO. Hij zou de Haagse club vertegenwoordigen in de nieuwe E-Divisie. "Het is vrij snel gegaan", reageert de Hagenaar.

Het verhaal: Smit plaatste naar eigen zeggen vijf jaar geleden een aantal positieve tweets over Ajax. "Als je van een club houdt, ga je dat natuurlijk niet onder stoelen of banken steken. Ik kreeg opeens bericht dat mensen onderling screenshots aan het versturen waren van die twee tweetjes. Van de club hoorde ik dat supporters tegen elkaar zeiden: als hij bij het stadion in de buurt komt grijpen we hem."

Smit baalt van de situatie. "Ik ben een Ajacied, maar had het met alle liefde gedaan voor ADO. Ook voor de stad Den Haag." Of hij nu voor Ajax, dat met Koen Weijland en Dani Hagebeuk al twee eSporters in huis heeft, wil uitkomen? "Haha, ze kunnen altijd bellen. Ik heb wel contact met een eSporter van Ajax gehad, maar verder niet."

Volg Fifaesports op Facebook en Instagram en mis niets!

Lees ook:
'ADO ontslaat eSporter na vijf dagen: gamer blijkt supporter van Ajax'
'ADO stelt tweede eSporter aan na ontslag van 'Ajax-supporter'