NEC-telefoon roodgloeiend: Ik ben door veel Duitse zaakwaarnemers gebeld

NEC-telefoon roodgloeiend: "Ik ben door veel Duitse zaakwaarnemers gebeld"

02-02-2017 10:22
1

De mobiel van Peter Hyballa stond in januari roodgloeiend. Duitse zaakwaarnemers bestookten de trainer van NEC met nieuwe spelers, maar vonden geen gehoor.

NEC versterkte zich in de winterse transferperiode met Jordan Larsson, Lorenzo Burnet en Ali Messaoud en hield de deur gesloten voor Duitsers. Daar lopen er met Michael Heinloth, André Fomitschow, Julian Von Haacke, Raegy Ofosu en Hyballa zelf al vijf van rond in Nijmegen.

"Edwin de Kruijff (technisch manager, red.) is vooral met de transfers belast, maar ik ben ook door veel Duitse zaakwaarnemers gebeld", verklapt Hyballa aan de Gelderlander. "Op de aangeboden spelers zijn we niet ingegaan. Er zat er geen één tussen die voor ons interessant was. Daarnaast hebben we ook geen geld voor nog meer transfers."

Hyballa kijkt terug op een 'rustige' transferperiode. "Drie spelers erin en drie eruit. Dat is voor een Eredivisie-club normaal. We spreken vertrouwen uit in de groep. De jongens kennen de speelwijze. Weten hoe we trainen. Mijn job is om die spelers verder te ontwikkelen."