De ene spreekt Grieks, de ander Frans of Bulgaars. De voertaal is nu Engels

"De ene spreekt Grieks, de ander Frans of Bulgaars. De voertaal is nu Engels"

02-02-2017 10:36
26

De duiventil in Kerkrade is inmiddels een alledaags fenomeen voor de spelers van Roda JC. Daryl Werker, kind van de club, schudde de laatste weken vaak een onbekende hand.

Roda versterkte zich in januari met liefst negen spelers. "Elke ochtend als je op de club komt, geef je de nieuwkomers een hand en stel je jezelf voor", zegt Werker in het Algemeen Dagblad. "En dan is het gewoon een kwestie van er samen de schouders onder zetten. De ene spreekt Grieks, de ander Frans of Bulgaars. De voertaal is nu Engels."

Wedden

Meer odds

Yannis Anastasiou moet er als trainer mee omgaan. Ogenschijnlijk heeft hij daar geen moeite mee. "Ik geniet bij Roda JC, man. Die golf aan emoties maakt deze club zo mooi. En trouwens, wij Grieken zijn niet anders gewend."

De Roda-trainer heeft nu de schone taak er een synergetisch geheel van te maken. "Ach, automatismen. Dat vind ik lulkoek", reageert Ton Caanen, als technisch directeur verantwoordelijk voor de komst van het leger aan nieuwe spelers. "Eenmaal op het veld verstaan spelers elkaar. Ik ben er van overtuigd dat de resultaten komen. En dat daarmee de rust terugkomt in Kerkrade. Echt, we snakken naar rust."