Flitstransfer naar Roda JC: Eigenlijk dacht ik meer aan de zomerstop

Flitstransfer naar Roda JC: "Eigenlijk dacht ik meer aan de zomerstop"

02-02-2017 22:54
10

Het ging razendsnel, zijn transfer van FC Volendam naar Roda JC. Maandag zette Gyliano van Velzen zijn handtekening onder een meerjarig contract bij de Limburgse formatie. Een paar dagen eerder sprak de aanvaller voor de eerste keer met trainer Yannis Anastasiou. 

"Het is inderdaad heel hard gegaan. Ik heb met de trainer gesproken en ik had meteen een goed gevoel bij deze club", vertelt Van Velzen (22) aan het Noordhollands Dagblad. "Eerlijk gezegd had ik wel verwacht dat ik dit jaar een stap omhoog zou zetten. Eigenlijk dacht ik meer aan de zomerstop. Maar als je nu al de kans krijgt, moet je die niet laten schieten."

Roda hengelde in januari liefst acht nieuwe spelers binnen. De komende maanden staat alles in het teken van handhaving, weet ook de aanvaller. "Ze zijn er hard mee bezig om in een rustiger vaarwater te komen. Er ligt ook echt een plan. Na de eerste training zag ik dat het niveau heel aardig is."

"Het grootste probleem is dat ze in de eerste competitiehelft weinig doelpunten hebben gemaakt. Maar ze hebben heel veel wedstrijden gelijkgespeeld, waaruit blijkt dat Roda wel lastig te kloppen is", vervolgt hij. "Ik hoop eraan te kunnen bijdragen dat er meer gescoord gaat worden. Ik ga er hard mijn best voor doen."