Update: 'Southampton haalt oud-speler van Juve en Barça als Van Dijk-vervanger'

Update: 'Southampton haalt oud-speler van Juve en Barça als Van Dijk-vervanger'

08-02-2017 09:47
5

Martin Caceres mag zichzelf bijna weer voetballer noemen. De Uruguayaanse verdediger is door de bekende Italiaanse voetbaljournalist Gianluca Di Marzio gespot bij AC Milan, waar hij een medische keuring ondergaat.

Op die manier slaat de club uit Milaan waarschijnlijk nog na het sluiten van de transfermarkt toe. De 29-jarige Caceres zat sinds afgelopen zomer zonder club, omdat Juventus zijn contract niet verlengde. De stopper revalideerde vorig seizoen geruime tijd. Bij zijn vorige werkgever had hij namelijk zijn rechter achillespees gescheurd. Inmiddels is Caceres weer fit.

Wedden

Meer odds

Caceres speelde in het verleden voor Defensor, Villarreal, Recreativo Huelva, FC Barcelona, Juventus en Sevilla. Hij kwam daarnaast tot maar liefst 68 interlands voor Uruguay, waaronder de halve finale op het WK 2010 tegen Nederland. Afgelopen zomer kon hij niet op de Copa America in actie komen voor Uruguay, aangezien hij toen nog kampte met de achillespeesblessure.

Update 05/02 13.26: Het leek al bijna zeker: de transfer van Martin Caceres naar Milan. Het lijkt er nu echter sterk op dat er geen deal aan zit te komen. Milan heeft laten weten dat het geen persoonlijk akkoord heeft bereikt met de Uruguayaan over een contract. Hij heeft de medische keuring wel doorstaan. Via Milan TV werd duidelijk dat een transfer is afgeketst. Hij praat nu met Premier League-clubs.

Update 08/02 09.47: Southampton wordt de nieuwe club van Caceres. De BBC meldt dat woensdag. Zodra er een werkvergunning is geregeld voor de Uruguayaan, ondertekent Caceres een contract tot het einde van het seizoen. The Saints halen de international als vervanger voor Virgil van Dijk, die maandenlang uit de roulatie is vanwege een enkelblessure.