Update: 'Transfersom bekend: Groningen bedingt nog geen half miljoen euro'

Update: 'Transfersom bekend: Groningen bedingt nog geen half miljoen euro'

03-02-2017 17:30
5

FC Groningen heeft door een late transfer toch nog geld overgehouden aan Hans Hateboer. De rechtsback stapte over naar Atalanta Bergamo en blikt op de clubsite terug op de laatste dagen.

De verdediger moest maandag in allerijl naar Italië om zijn transfer af te ronden. Hij zat om 21.00 uur in het vliegtuig naar Italië. De volgende dag werd alles in orde gemaakt én volgde de medische keuring. Op deadlineday werden de contracten vervolgens ondertekend, waardoor Hateboer zich nu speler van een Serie A-club mag noemen.

Wedden

Meer odds

Hij moet nog wel het nodige regelen. "Bankzaken, een huis, een auto. Nee, ik ga niet in een Ferrari rijden, haha. Het is 'gewoon' een Volvo geworden", aldus Hateboer op de clubsite van Groningen. "Alles in en rond de club is perfect geregeld. Er is een staf van twaalf tot vijftien personen rond de eerste selectie en we training op een modern trainingscomplex met goede faciliteiten."

Update 17.30 uur: De transfer van Hateboer naar Atalanta Bergamo heeft FC Groningen 340.000 euro opgeleverd. Dat bedrag kan door bonussen nog oplopen met 75.000 euro, meldt Het Dagblad van Het Noorden. Het contract van de rechtsback liep komende zomer af, waardoor de Groningers alleen de afgelopen transferperiode nog wat aan hem konden verdienen.