Immers gepikeerd weg uit Rotterdam: Ik zei: luister, dit slaat nergens op

Immers gepikeerd weg uit Rotterdam: "Ik zei: luister, dit slaat nergens op"

04-02-2017 08:02
15

Lex Immers (30) kijkt met een naar gevoel terug op zijn vertrek bij Feyenoord. Ruim een jaar geleden trok de Haagse aanvaller de deur achter zich dicht in De Kuip, om het avontuur aan te gaan bij Cardiff City. Ook daar is Immers inmiddels vertrokken. 

"Ik zal je vertellen waarom ik bij Feye­noord ben weggegaan", steekt hij van wal in Het Nieuwsblad. "Ik had in mijn eerste twee seizoenen 24 goals gemaakt en had de Europa League en de voorrondes van de Champions League gespeeld. Ik was al drie jaar een gewaardeerde speler bij Feyenoord."

"Op oefenkamp in de zomer was ik zelfs aanvoerder, maar plots zette coach Giovanni van Bronckhorst mij voor de bekerwedstrijd tegen Zwolle in de tribune. Ik moet keuzes maken, was zijn enige uitleg. Dat was voor mij een steek", stelt Immers. "Het sudderde acht weken, waarna ik zei: luister, dit slaat nergens op. Ik wil weg."

"Zelfde verhaal bij ­Cardiff. Ik zat in een omgeving waar ik niemand kende en speelde niet. Ik moest van coach Neil Warnock zelfs met het tweede elftal trainen. Ik had er geen plezier en geen zin meer in, net als bij Feye­noord. Na goed overleg met de manager zijn we uit elkaar gegaan." In januari 2017 ging Immers aan de slag bij Club Brugge. 

Lees ook: Immers eist respect: "In Nederland vinden ze ­elke dag wel iets om over te zeuren"