PSV-avontuur ten einde: 'Voetbal daar is heel anders, er is niet echt een tactiek'

PSV-avontuur ten einde: 'Voetbal daar is heel anders, er is niet echt een tactiek'

04-02-2017 10:38
11

Gianluca Scamacca hoefde niet lang na te denken toen Sassuolo afgelopen maand voor hem op de stoep stond in Eindhoven. De achttienjarige Italiaan lijkt moeilijk hebben kunnen aarden bij PSV.

"Voetbal in Nederland is heel anders", zei Scamacca tijdens zijn presentatie. "Er is niet echt een tactiek, het draait meer om techniek en aanvallen, zonder druk te zetten. Zelfs de trainingen zijn anders, want alles gebeurt met de bal. Maar in mijn periode daar ben ik wel volwassen geworden. Toen ik naar PSV ging sprak ik alleen Italiaans. Nu ken ik drie talen."

Waarom koos Scamacca überhaupt voor een Nederlands avontuur? "Ik had geweldige ervaringen opgedaan in de opleiding van AS Roma, dat heeft mij geholpen bij mijn groeiproces. Maar ik ging naar PSV, omdat ik het gevoel had dat sommige aspecten van mijn spel echt verbeterd moesten worden." In Eindhoven kon de Italiaan echter niet aan de verwachtingen voldoen.

Sassuolo pikte hem de voorbije maand voor naar verluidt 600.000 euro op. "Ik hoefde er geen twee keer over na te denken, toen Sassuolo belde. Ik houd van dit team omdat het goed voetbal wil spelen en jong talent de kans geeft. Aan het einde van het seizoen zal ik tevreden zijn als ik alles heb kunnen geven en mijn Serie A-debuut heb gemaakt."