Imponerend Chelsea ruikt de titel al na glansrijke overwinning op Arsenal

Imponerend Chelsea ruikt de titel al na glansrijke overwinning op Arsenal

04-02-2017 15:23
8

Chelsea heeft weer een belangrijkste stap richting de Premier League-titel gezet. Op Stamford Bridge werd zaterdagmiddag met 3-1 gewonnen van Arsenal. Eden Hazard tekende voor het hoogtepunt van de wedstrijd. De Belgische ster maakte de tweede Chelsea-treffer na een fantastische solo. 

Het duel tussen de nummer één en drie van de ranglijst werd in de dertiende minuten opengebroken. Diego Costa kopte snoeihard op de lat, Marcos Alonso was er vervolgens snel bij om de rebound binnen te koppen. Bij de goal werd Hector Bellerin overigens hard geraakt door de elleboog van Alonso. De rechtsback van Arsenal ging knock-out en moest gewisseld worden. 

Kort na de pauze volgde het absolute hoogtepunt van de wedstrijd. Hazard begon aan een solo vanaf eigen helft, kon niet afgestopt worden door de defensie van The Gunners en werkte met zijn rechter de 2-0 binnen. Arsenal slaagde er in de slotfase geen moment meer in om er nog een wedstrijd van te maken. 

Het werd in de laatste minuten extra pijnlijk voor de gasten toen Petr Cech verschrikkelijk in de fout ging. De goalie leverde de bal zomaar in bij invaller Cèsc Fabregas. Die kon van een meter of twintig in een leeg doel binnenschieten. Olivier Giroud tekende in blessuretijd voor de eretreffer. Chelsea staat nu twaalf punten voor op Arsenal en nummer twee Tottenham Hotspur. Spurs komt later op de dag in actie tegen Middlesbrough.