'Conte kan alweer weg bij Chelsea: vijftien miljoen salaris, 400 miljoen budget'

'Conte kan alweer weg bij Chelsea: vijftien miljoen salaris, 400 miljoen budget'

05-02-2017 11:02
11

Het uitstekende werk van Antonio Conte bij Chelsea is de directie van Internazionale opgevallen. De Italiaanse club is overtuigd en wil de manager van de koploper van de Premier League aan gaan stellen als Inter-baas.

Dat schrijven diverse Italiaanse media, waaronder Tuttosport. Mocht Conte besluiten om naar Italië te verkassen, dan kan hij rekenen op een flinke zak geld. Hij kan dan een contract tekenen voor vier jaar ter waarde van vijftien miljoen euro per seizoen. Tevens krijgt hij de beschikking over vierhonderd miljoen euro transferbudget. Dat geld wordt beschikbaar gesteld door Suning Group, de Chinese investeringsmaatschappij die Inter voor een groot deel in handen heeft.

Inter wil mede door financiële injecties weer terug naar de Europese top. Aan het begin van het seizoen werd Frank de Boer aangesteld, maar de Nederlander werd al na drie maanden wegens tegenvallende resultaten op straat gezet. Stefano Pioli, de opvolger van De Boer, is volgens de directie van Inter op de lange termijn wellicht ook niet geschikt om de club weer op niveau te krijgen.

Als de Italianen bij Chelsea aankloppen, zullen de Engelsen zich niet zonder slag of stoot gewonnen geven. De club staat eerste in de Premier League en die prestatie komt Conte toe. Hiervoor was hij bondscoach van het Italiaanse elftal.