Pogba-goals komen te laat voor Sparta: PEC boekt zéér belangrijke overwinning

05-02-2017 16:20
16

PEC Zwolle heeft zondagmiddag bijzonder goede zaken gedaan door directe concurrent Sparta Rotterdam te verslaan. Op Het Kasteel eindigde de degradatiekraker in 2-3 in het voordeel van de Zwollenaren.

In de eerste helft kregen beide ploegen een aantal kleine mogelijkheden om de score te openen. Danny Holla was het dichtst bij een doelpunt: zijn vrije trap werd gekeerd door Sparta-doelman Roy Kortsmit en de paal. PEC maakte de meeste aanspraak op een treffer, maar die kwam er voor de rust niet.

Waar het voor rust allemaal net niet goed viel voor de ploeg van Ron Jans, was dat na rust wel anders. Queensy Menig omspeelde zes minuten na de theepauze Kortsmit en rondde goed af: 0-1 (zie video). Tien minuten later was het PEC-spits Nicolai Brock-Madsen die de score verdubbelde. Sparta gooide een kwartier voor tijd Mathias Pogba erbij om nog een treffer te forceren, maar zonder succes.

Tekst gaat verder onder video.

Erik Israelsson maakte het feest voor de uitploeg compleet: enkele minuten voor tijd zorgde hij met een rake kopbal voor de 0-3. Pogba bracht Het Kasteel nog even in extase door voor de 1-3 én 2-3 te zorgen, maar die treffers kwamen te laat voor een comeback.

Door de overwinning gaat PEC over Sparta heen op de ranglijst. De Rotterdammers verzamelden achttien punten uit 21 wedstrijden en staat op de veertiende plek, PEC heeft er nu twintig uit hetzelfde aantal duels en staat dertiende. Volgende week ontvangt PEC NEC in eigen huis, terwijl Sparta op bezoek moet bij nummer twee Ajax.