Jesus verlost Man City: twee goals en drie punten door Braziliaanse sensatie

Jesus verlost Man City: twee goals en drie punten door Braziliaanse sensatie

05-02-2017 16:30
14

Gabriel Jesus blijkt in zijn eerste weken bij Manchester City een lot uit de loterij. In de competitiewedstrijd tegen Swansea City kroonde de Braziliaanse nieuwkomer zich tot matchwinner: 2-1.

Jesus sloot bij de start van 2017 aan bij de selectie van manager Pep Guardiola, die de komende tijd in elk geval niet meer om hem heen kan. De Braziliaan scoorde zondagmiddag twee keer voor Manchester City in de lastige thuiswedstrijd tegen Swansea City.

De middag begon al goed voor Jesus, die van Guardiola de voorkeur kreeg bovendien de topfitte sterspeler Sergio Agüero. Hij beloonde het vertrouwen van zijn manager in de eerste helft met de openingstreffer: 1-0. Swansea, met Leroy Fer in de basis en Luciano Narsingh als invaller, wist in het vervolg de schade te beperken en kwam na rust op gelijke hoogte.

Een schuiver van Gylfi Sigurdsson tien minuten voor tijd leek een puntendeling in te leiden in het Etihad Stadium. In de blessuretijd was het echter weer de beurt aan Jesus. De negentienjarige sensatie schoot City in twee instanties naar een 2-1 zege en drie punten.