Cocu maakt Willems en Arias boos: Dan zit er maar één ding op

Cocu maakt Willems en Arias boos: "Dan zit er maar één ding op"

06-02-2017 07:24
8

PSV-trainer Phillip Cocu denkt de sleutel te hebben gevonden: Jetro Willems moet geprikkeld worden. Het recept? Hem boos het veld in laten gaan. En dat geldt ook voor Santiago Arias, meent de oefenmeester.

"Arias en ook Willems moeten 'boos' zijn om de echte verbetenheid en scherpte te brengen. En soms moet je ze als trainer dan even helpen om 'boos' te kunnen zijn", verklaart Cocu in gesprek met het Algemeen Dagblad. Willems scoorde zaterdag prompt twee keer tegen AZ (2-4 winst). Cocu had vaak de nodige kritiek op hem. "Hij moet gewoon heel hard gaan werken, want er zit veel meer in dan Jetro nu laat zien."

"Met Willems is het als jonge jongen snel gegaan. Op zijn achttiende stond hij al vast in de basis van Oranje bij een EK. Daarna kwamen er ook zware blessures. Voor een jongen die op intuïtie speelt is dat moeilijk, dat het ineens niet meer lukt. Dan zit er maar één ding op: helemaal teruggaan naar de basis", aldus Cocu over de speler die afgelopen zomer aanbiedingen van AS Monaco en Olympique Lyon weigerde.

In het Eindhovens Dagblad doet Willems zijn verhaal na zijn dubbelslag: "Ik ben na de tweede goal naar de bank gelopen om het ook met de reserves te vieren. Een aantal jongens zit in een moeilijke situatie, maar toch hebben we elkaar allemaal nodig."