Als je tegen Ajax de beuk erin gooit, komen ze echt in de problemen

"Als je tegen Ajax de beuk erin gooit, komen ze echt in de problemen"

06-02-2017 10:22
36

Feyenoord heeft - buiten de voorsprong van vijf punten - de beste papieren voor de landstitel. Dat is de conclusie die zondagavond werd getrokken bij Studio Voetbal.

"Feyenoord was van de drie titelkandidaten het meest overtuigend", aldus Bert van Marwijk over de 21e speelronde, waarin Feyenoord en Ajax met 0-2 wonnen, terwijl ook PSV drie punten pakte (2-4 bij AZ). De oud-bondscoach geeft vooral Eljero Elia een pluim. "Hij gaf weer een uitstekende assist, niet zijn eerste dit seizoen."

Willem Vissers, chef sport van de Volkskrant, vindt dat Feyenoord kan bogen op veel betere vleugels dan Ajax. Elia en Steven Berghuis stichten volgens hem meer gevaar. "Bij Ajax is het heel licht en frivool. Elia is echt top en Berghuis doet het ook goed. Feyenoord is veel zekerder en heeft heel veel power. Kluivert is een geweldig talent, maar je moet niet verwachten dat hij het elke week laat zien."

Van Marwijk verwacht dat de titelrace in onderlinge wedstrijden wordt beslist. Over drie weken is het Feyenoord - PSV, op 2 april Ajax - Feyenoord en 23 april volgt PSV - Ajax. "Als je tegen Ajax de beuk erin gooit, komen ze echt in de problemen. Feyenoord maakt een ijzersterke indruk. Conditioneel ook."