Lyon-ster solliciteert bij Arsenal, Juventus en Barcelona: 'Ik ga afscheid nemen'

Lyon-ster solliciteert bij Arsenal, Juventus en Barcelona: 'Ik ga afscheid nemen'

06-02-2017 13:42
4

Alexandre Lacazette is aan zijn laatste maanden bezig bij Olympique Lyon. De trefzekere ploeggenoot van Memphis Depay is naar eigen zeggen toe aan een nieuwe uitdaging.

"Ik denk dat het moment is gekomen om afscheid te nemen", windt Lacazette er na de nederlaag tegen rivaal Saint-Etienne geen doekjes om tegenover Canal+. "In de zomer is het tijd om een andere omgeving te ontdekken, want ik wil verder in mijn carrière. Ik blijf mijn best doen en hoop dat ik op weg naar de zomer een paar mooie transferopties krijg."

Lacazette (25) wordt elke transferperiode in verband gebracht met legio clubs, maar speelt tot op heden nog voor Lyon. Hij was dit seizoen al achttien keer trefzeker in achttien competitiewedstrijden, wat de belangstelling er niet minder op maakt.

In buitenlandse media wordt maandag volop gesproken over de toekomst van Lacazette. Arsenal zou weer in de race zijn, terwijl ook Juventus wordt genoemd. De spits, die ongeveer veertig miljoen euro waard is, stond afgelopen zomer ook in de belangstelling van FC Barcelona.