Neres-transfer bezorgt Ajax hoofdbrekens: We moeten het respecteren

Neres-transfer bezorgt Ajax hoofdbrekens: "We moeten het respecteren"

07-02-2017 06:52
22

Met de komst van David Neres heeft Ajax zich een ingewikkelde klus op de hals gehaald. De Amsterdamse club is volgens De Telegraaf terechtgekomen in een duizelingwekkende ambtelijke molen.

"We voorzien geen problemen om het papierwerk in orde te krijgen, maar hebben de hele procedure wel te respecteren", laat Ajax-woordvoerder Miel Brinkhuis weten aan de krant. "We doen er alles aan om de werkvergunning zo spoedig mogelijk te regelen, maar per geval is het verschillend."

Ajax heeft wat dat betreft de tijd, omdat Neres nog actief is op het Zuid-Amerikaans kampioenschap voor spelers onder twintig jaar. Hij is op zijn vroegst de derde week van februari in Nederland. Op de achtergrond is Ajax druk bezig om Neres, die op de slotdag van de transferperiode voor twaalf miljoen euro overkwam van São Paulo, speelgerechtigd te krijgen.

Wanneer Neres voor het eerst in de Eredivisie is te bewonderen, is afwachten. Het gunstigste scenario: eind februari. Brinkhuis: "Ajax geeft hem de tijd. Dat liet Marc Overmars eerder ook al weten, dus pin me er niet op vast wanneer zijn eerste training bij Ajax is, laat staan wanneer hij in een wedstrijd te bewonderen zal zijn."

Lees ook: Neres extreem waardevol in korte tijd: 'Geen garanties voor gok van Ajax'