Van Persie slaat terug naar Özyakup: Je bent een oudje en moet met pensioen

Van Persie slaat terug naar Özyakup: "Je bent een oudje en moet met pensioen"

07-02-2017 08:34
46

Robin van Persie heeft dinsdag een verklaring gegeven voor zijn ruzie met Oguzhan Özyakup. De twee kunnen elkaar sinds Besiktas - Fenerbahçe (0-1) niet meer luchten of zien.

Van Persie provoceerde erop los in de Turkse bekertopper, smeerde verdediger Dusko Tosic een rode kaart aan, stak zijn tong uit naar de Besiktas-fans en vierde het enige doelpunt van de wedstrijd pal voor Özyakup. De in Zaandam geboren middenvelder van Besiktas was daar absoluut niet van gediend.

Twee dagen na de verhitte wedstrijd laat Van Persie van zich horen. "In de eerste helft zei Oguzhan iets tegen me in het Nederlands, maar ik verstond het niet goed. Hij bleef me aankijken. Op het moment dat ik een vrije trap miste, kwam hij weer naar me toe. Je bent een oudje en moet met pensioen, beet hij me toe", vertelt de alltime Oranje-topscorer aan Milliyet.

Van Persie nam vervolgens revanche door zijn doelpunt voor de neus van Özyakup te vieren. Opvallend, omdat de twee jaren geleden goede vrienden waren bij Arsenal. "Hij maakte gebaren op het veld die we in Nederland als beledigend beschouwen", aldus de Fenerbahçe-spits. "In Nederland zou hij daar een maand schorsing voor krijgen."

Lees ook:
Van Persie maakt Arsenal-vriend woest: 'Vriendschap na vanavond anders'
Withete voetbalvrouw fileert Van Persie: 'Breek een been, lul'