Ajax aan het werk voor topaankoop: 'Hij gaat hem opwachten op Schiphol'

Ajax aan het werk voor topaankoop: 'Hij gaat hem opwachten op Schiphol'

07-02-2017 09:47
5

Ajax geeft dinsdag in De Telegraaf een kijkje achter schermen van de transfer van David Neres. In Amsterdam wordt alles in gereedheid gebracht voor de Braziliaan (19).

Ajax hoopt de papiermolen voor Neres eind februari af te ronden, waarna het de beurt is aan teammanager Tjerk Smeets en spelersbegeleider Herman Pinkster. "Wij weten dat David met een familielid deze kant op komt. En zoals bij elke speler die nieuw is, staat onze spelersbegeleider hem op Schiphol op te wachten", aldus Ajax-woordvoerder Miel Brinkhuis in de krant.

"Het behoort tot zijn en de teammanagers takenpakket zorg te dragen voor goede opvang. Dus niet alleen ophalen en bij een hotel afzetten", vervolgt hij. "Het spreekt voor zich dat het in het belang van de speler én van de club is dat alles hier niet alleen snel, maar ook goed geregeld is."

Ajax moet onder meer huisvesting, bankzaken en het dagelijkse vervoer van en naar club regelen voor Neres. Brinkhuis: "Waardoor hij wegwijs wordt bij Ajax, maar ook in het leven buiten de trainingen en de wedstrijden om. (...) Dat zal meehelpen bij deze belangrijke eerste periode in Nederland."

Lees ook: Ajax geeft aankoop mogelijk twee rugnummers: "Internationaal een probleem"