Chinese klucht rond 'verbijsterde' Van Veen: 'Een halfuur gesproken'

Chinese klucht rond 'verbijsterde' Van Veen: 'Een halfuur gesproken'

Gepubliceerd: dinsdag 7 februari 2017 om 16:03di 07-02-2017 om 16:03

Het was één van de meest opvallende verhalen op deadlineday. Een Chinese club zou een miljoenenbod hebben uitgebracht op cultspits Kevin van Veen (Scunthorpe United). Het gerucht rammelt echter aan alle kanten, laat manager Graham Alexander weten. 

De Schot reageert in gesprek met The Scunthorpe Telegraph over de Chinese klucht rond Van Veen. "We hadden inderdaad contact met iemand in China die van ons wilde weten wat Kevin kost. We hebben het uitgezocht, gekeken of het een serieus verhaal is. Uiteindelijk hebben we helemaal geen concrete aanbieding gehad. Iemand heeft dat bericht de wereld in geholpen, het klopt niet."

De Chinese transfermarkt is nog een kleine maand open, weet ook Alexander. Als er uiteindelijk wél een concreet bod komt, dan moet Scunthorpe - actief in de League One, het derde niveau van Engeland - daar serieus over nadenken. "Ja, het zou moeilijk zijn om een miljoenenbod af te slaan."

Na deadlineday sprak Alexander met zijn spits, die vorig seizoen nog tijdelijk werd verhuurd aan SC Cambuur. "We hebben een halfuur om tafel gezeten, ik wilde weten hoe hij zich voelde. Kevin was een beetje verbijsterd door al het nieuws. Hij kon amper geloven wat hij hoorde toen het bericht over de interesse uit China op televisie kwam."

Lees ook: 'Chinezen verhogen bod naar 4,6 miljoen euro voor Nederlandse cultspits'

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws