In het kort: Strootman aangever bij winnend Roma, blessuredomper FC Utrecht

In het kort: Strootman aangever bij winnend Roma, blessuredomper FC Utrecht

07-02-2017 23:28
3

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Strootman aangever bij winnend Roma
AS Roma heeft dinsdag gedaan wat het moest doen. Met Kevin Strootman in de ploeg werd Fiorentina ruim verslagen (4-0). Edin Dzeko (2x), Federico Fazio en Radja Nainggolan maakten de treffers voor de Romeinen. Nainggolan deed dat op aangeven van Strootman. De achterstand op Juventus bedraagt nu vier punten, maar de Oude Dame heeft nog een wedstrijd tegoed.

FC Utrecht-middenvelder weken 'out'
FC Utrecht kan de komende weken geen beroep doen op Sofyan Amrabat. De middenvelder heeft tegen sc Heerenveen (1-0) de buitenband van zijn enkel ingescheurd, meldt de club. Daardoor staat hij 'enkele weken' buitenspel. De wedstrijd van komende zondag tegen PSV gaat daardoor in ieder geval aan Amrabat voorbij.

Sibum stopt per direct
Bas Sibum heeft zijn voetbalcarrière per direct beëindigd, meldt het Dagblad van het Noorden. De Drentse middenvelder, die actief was voor onder meer FC Twente, Roda JC, NEC en Heracles Almelo, kampte al enige tijd met een chronische voetblessure. Sibum blijft actief in de voetballerij, als jeugdtrainer bij FC Emmen.

Amateurcompetities beginnen na de vakantie
Met ingang van het seizoen 2017/18 duren de Nederlandse amateurcompetities van eind september tot eind mei. Dit heeft de KNVB besloten in samenspraak met ruim 1200 vertegenwoordigers van Nederlandse amateurclubs. Onder amateurvoetballers leefde al langer de wens om pas na de grote vakantie aan de competitie te beginnen en langer door te voetballen in het voorjaar.