Overmars onder de indruk van Afrikaanse 'nummer acht': 'Hij zei: hem wil ik'

Overmars onder de indruk van Afrikaanse 'nummer acht': 'Hij zei: hem wil ik'

07-02-2017 16:44
47

Sonwabile Mfecane komt vanaf zondag een aantal weken meetrainen bij Ajax. De zeventienjarige middenvelder van Ajax Cape Town werd gescout door directeur spelersbeleid Marc Overmars, die onlangs een bezoek bracht aan Zuid-Afrika. 

Ari Efstathiou, directeur van Ajax Cape Town, vertelt aan Times Live over Mfecane en de ontdekking die Overmars in Kaapstad deed. "Overmars was hier en keek naar twee wedstrijden. Hij zei: die nummer acht wil ik. Hij kon toen niet eens de naam van de speler noemen. Als hij me nu belt, zegt hij: waar is mijn nummer acht?', aldus Efstathiou.

Wedden

Meer odds

Mfecane krijgt in Amsterdam de kans om een contract te verdienen. Cape Town en Efstathiou gunnen het de tiener van harte. "We zijn heel, heel blij - we hopen dat hij het daar erg goed doet. Als Sonwabile indruk maakt, dan komt hij sowieso eerst terug. Hij wordt achttien in mei. We moeten de plannen van Ajax nu gewoon afwachten."

Hoe Mfecane zichzelf omschrijft? "Doelpunten maken, daar ben ik goed in. Ik denk dat ik nog moet werken aan mijn verdedigende kwaliteiten. Alle trainers zeggen dat ik een nog véél betere speler ben als ik dat aspect verbeter."