Update: Lahm bevestigt afscheid en licht afslaan Bayern-aanbod toe

Update: Lahm bevestigt afscheid en licht afslaan Bayern-aanbod toe

07-02-2017 23:40
13

Groot nieuws bij Bayern München. Aanvoerder Philipp Lahm (33) houdt het na dit seizoen voor gezien, meldt Sport BILD. Pijnlijk voor de club is dat de verdediger een aanbod van Bayern direct naast zich neerlegt.

Der Rekordmeister was er namelijk alles aan gelegen om Lahm bij de club te houden als hij aan zijn voetbalpensioen zou beginnen. Die missie is mislukt. Een aanbod om een directiefunctie te bekleden heeft Lahm naast zich neergelegd. Bayern moet daarom verder zoeken naar een opvolger voor Matthias Sammer.

Wel zijn er verschillende gesprekken gevoerd tussen club en speler, maar uiteindelijk besloot Lahm vooral van de rust te gaan genieten. De club is akkoord gegaan met het feit dat Lahm zijn contract dat tot medio 2018 loopt niet uitdient.

Hoogtepunt in de loopbaan van Lahm was ongetwijfeld het winnen van het WK in 2014. De Champions League won hij eveneens één keer (2013). Zeven keer werd hij kampioen van Duitsland.

Update 23:40 uur: Na de bekerwedstrijd tegen Wolfsburg heeft Lahm bevestigd wat eerder op de avond door Sport BILD werd gemeld. "Na dit seizoen zal ik mijn carrière beëindigen", zei hij tegen de aanwezige pers. Ook lichtte hij toe waarom hij 'nee' zei op het aanbod van Bayern een directiefunctie te bekleden. "Ik heb besloten dat dit nog niet het juiste moment is om sportief directeur te worden."