Terugkeer naar Amsterdam voor de hand liggend: Ajax is nu geen issue voor mij

Terugkeer naar Amsterdam voor de hand liggend: "Ajax is nu geen issue voor mij"

08-02-2017 07:45
6

Het is de vraag voor welke club Queensy Menig komend seizoen gaat spelen. De vleugelaanvaller wordt door Ajax nu voor de tweede keer verhuurd aan PEC Zwolle, waar hij het keurig doet. Zelf kijkt hij niet vooruit. 

In de eerste vier duels van 2017 was hij betrokken bij drie doelpunten. "Het tekent hoe goed ik in mijn vel zit", aldus Menig tegen de Stentor. "Ik heb veel gesproken met de trainer (Ron Jans, red.) en hij geeft me vertrouwen. Dat heb ik nodig, zoals elk mens daar beter van gaat functioneren. Maar het klopt dat het verwachtingspatroon van de buitenwacht rond mijn persoontje hoog is. De lat ligt voor een voetballer altijd hoger als je van Ajax komt. Geen probleem, ik eis ook veel van me zelf en wil belangrijk zijn voor PEC. Mooi dat het nu lukt."

In Amsterdam staat Menig onder contract tot 2019. Het is de vraag of Ajax onder de indruk van hem is en hem weer terughaalt naar de club. De Stentor concludeert op basis van de statistieken van Menig dat een terugkeer naar Amsterdam voor de hand liggend is. "Ajax is nu geen issue voor mij. PEC Zwolle is belangrijk nu. Deze mooie club gaan we met z'n allen in de Eredivisie houden. Daarna kijk ik naar mijn eigen toekomst."