'Glibberige' Ajacied beter dan Jörgensen: Hij slalomt overal tussendoor

'Glibberige' Ajacied beter dan Jörgensen: "Hij slalomt overal tussendoor"

08-02-2017 08:43
14

Vitesse-stopper Guram Kashia vindt Bertrand Traoré (Ajax) een betere speler dan Feyenoord-topscorer Nicolai Jörgensen. Dat vertelt hij aan dagblad Metro, dat van de Georgiër wilde weten wie momenteel de beste aanvaller op de Nederlandse velden is. 

Zijn duels met Jörgensen waren pittig, erkent de captain van Vitesse. "Persoonlijk vind ik Jörgensen het zwaarst om tegen te spelen. Hij is ook niet voor niets de topscorer van de Eredivisie", legt hij uit. Traoré - met wie hij in het verleden een kleedkamer deelde in Arnhem - vindt Kashia echter kwalitatief béter dan de Deen.

"Hij is net een vis. Als je die met je blote handen wilt vastpakken glipt die er telkens tussenuit, dat gevoel heb ik ook bij Traoré. Hij slalomt overal tussendoor en kan uit het niets versnellen en een actie maken."

Ook Kasper Dolberg heeft dit seizoen indruk gemaakt op Kashia, ook al stonden de twee tot op heden slechts twintig minuten tegenover elkaar binnen de lijnen. "Hij is echt heel slim. Voordat hij de bal raakt weet hij al wat hij ermee gaat doen. Dat soort spelers is moeilijk te verdedigen."