Suarez foetert: 'Het is een lachertje, het was niet eens een overtreding'

Suarez foetert: 'Het is een lachertje, het was niet eens een overtreding'

08-02-2017 10:04
15

Luis Suarez wil dat FC Barcelona in beroep gaat tegen de schorsing die hij overhoudt aan het bekerduel met Atlético Madrid. Door de rode kaart mist de Uruguayaan de bekerfinale.

Tegen Atlético kreeg Suarez in de slotfase zijn tweede gele kaart. "Die tweede gele kaart is een lachertje. Het was niet eens een overtreding, ik deed helemaal niets", citeert het ANP Suarez. "Ik hoop dat de club in beroep gaat tegen deze straf. Dit valt niet uit te leggen, ook de scheidsrechter lukte dat niet, zoals altijd. Maar we zijn hier inmiddels wel aan gewend."

Behalve Suarez kregen ook ploeggenoot Sergi Roberto en Atlético-aanvaller Yannick Carrasco rood. Barça-trainer Luis Enrique is het met Suarez eens. "Ik vind ook dat we met deze straf niet akkoord moeten gaan. Maar als je kijkt naar het verleden, zie je dat in beroep gaan over het algemeen weinig oplevert. Het frustreert mij dat mijn spelers op deze manier een finale missen, maar het is ook iets dat bij voetbal hoort."

De finale van de Copa del Rey is op 27 mei. De tegenstander van Barcelona komt uit de halve finale tussen Deportivo Alaves en Celta de Vigo. Hun eerste ontmoeting eindigde in 0-0.