'Bizarre transfersoap van 2015 krijgt vervolg: Real reserveert 70 miljoen'

'Bizarre transfersoap van 2015 krijgt vervolg: Real reserveert 70 miljoen'

08-02-2017 11:19
6

De transfersoap van 2015 rond David de Gea en Real Madrid krijgt een vervolg. Volgens El Chringuito wil De Koninklijke deze zomer een nieuwe poging wagen De Gea naar Bernabéu te halen.

Afgelopen zomer was het voor het eerst in tijden dat De Gea niet aan Real werd gelinkt, maar komende transferperiode gaat dat anders zijn. Real wil zeventig miljoen euro uittrekken om de Spaans international te contracteren. De Gea zelf wil komend seizoen in ieder geval Champions League-voetbal spelen, dus schuift een beslissing nog even voor zich uit.

Na een moeizame start van het seizoen is United inmiddels weer volop in de race voor de Champions League-plaatsen in de Premier League. Een transfer van De Gea zou een domper zijn voor Keylor Navas, die dit seizoen in uitstekende vorm verkeert. De directie van Real wil voor de lange termijn echter een grotere naam in het doel hebben staan.

Op deadlineday van de zomerse transferperiode van 2015 leek het erop dat De Gea en Navas van club zouden wisselen. Uiteindelijk zorgde een defect faxapparaat ervoor dat de deal, letterlijk een paar minuten voor twaalf, afketste.