Update: Ajax-aanvaller is terug in Amsterdam en traint vrijdag pas met groep

Update: Ajax-aanvaller is terug in Amsterdam en traint vrijdag pas met groep

09-02-2017 14:14
41

Peter Bosz moet het voorlopig nog stellen zonder Bertrand Traoré. De aanvaller traint nog niet mee bij de Ajacieden.

Op het digitale thuis meldt Ajax woensdag dat Traoré niet heeft deelgenomen aan de training. De afgelopen weken was de aanvaller, die dit seizoen wordt gehuurd van Chelsea, afwezig vanwege deelname aan de Afrika Cup. Traoré schopte het met Burkina Faso tot de halve finale van het toernooi. In dat duel bleek Egypte te sterk. De Ajacied werd de grote schlemiel: hij miste zijn pingel in de penaltyreeks waardoor zijn land werd uitgeschakeld.

Wedden

Meer odds

Het is onduidelijk wanneer Traoré weer aansluit bij de selectie van Bosz. Zijn terugkeer komt als geroepen: rechtsbuiten Anwar El Ghazi vertrok deze winter naar Frankrijk. Het is ook nog onzeker of hij zondag in actie kan komen. Dan speelt Ajax in eigen huis tegen Sparta Rotterdam. Dat duel begint om 14.30 uur in de Amsterdam Arena.

Update 9-2 00.03: Bertrand Traoré keert donderdag terug via Parijs in Amsterdam. Dat meldt De Telegraaf. De aanvaller is ook zo goed als zeker inzetbaar voor Ajax in het duel met Sparta. Traoré was voor de Afrika Cup niet fit, maar heeft tijdens het toernooi gewoon kunnen spelen en is nu weer helemaal terug.

Update 14.12: Bertrand Traoré sluit niet donderdag maar vrijdag weer aan bij de groepstraining van Ajax, meldt NUsport. De spits is donderdag teruggekeerd in Amsterdam, maar de eerste selectie van de club is dan vrij. Vrijdag wordt er weer getraind en zal ook Traoré zijn rentree maken. Hij lijkt fit voor het duel met Sparta.