Ballack adviseert Özil: 'Bij die club kan hij meer om de prijzen meespelen'

Ballack adviseert Özil: 'Bij die club kan hij meer om de prijzen meespelen'

08-02-2017 21:21
3

Michael Ballack adviseert Mesut Özil om Arsenal te verlaten. Volgens de oud-voetballer zou de middenvelder moeten kiezen voor een overstap naar Bayern München, waar hij om de prijzen mee kan spelen.

Het huidige contract van Özil bij Arsenal loopt nog achttien maanden door. Op dit moment wordt er volop gespeculeerd over de toekomst van de Duitser, zeker omdat hij vooralsnog weigert om mee te werken aan een contractverlenging. "Özil is een geweldige voetballer", vertelt Ballack aan BILD. "Veel clubs zijn gecharmeerd van hem. Maar hij weet dat hij op dit moment hoog in de pikorde staat bij Arsenal. Hij woont in Londen, een van de mooiste steden ter wereld."

"Arsenal is bovendien een club die een geweldige impact op de wereld heeft. Als je een topspeler in Engeland bent, krijg je veel meer aandacht dan in bijvoorbeeld Duitsland. Je wordt er bovendien met meer respect behandeld. Dit zijn allemaal redenen om langer door te gaan bij Arsenal. Maar als hij meer om de prijzen wil meespelen, is die kans bij Bayern groter naar mijn mening."