'Nog in de Arena tegen Ajax, in de Kuip tegen Feyenoord. En we krijgen PSV'

'Nog in de Arena tegen Ajax, in de Kuip tegen Feyenoord. En we krijgen PSV'

09-02-2017 08:52
11

De tijden van nivellering in de Eredivisie zijn voorbij. Voor nummer vier FC Utrecht is het gat met koploper Feyenoord nu al groter (twintig punten) dan met hekkensluiter Go Ahead Eagles (achttien). Hans de Koning, trainer van Go Ahead, erkent dat de verschillen groot zijn.

"Er zijn mensen die tegen mij zeggen dat wij nog altijd dertien wedstrijden hebben om degradatie te voorkomen. Dan denk ik toch vaak stiekem: het zijn er nog maar tien hoor", zegt De Koning in het Algemeen Dagblad. "Go Ahead Eagles moet nog in de Arena tegen Ajax, nog in de Kuip tegen Feyenoord. En we krijgen PSV nog op bezoek."

"Begrijp me niet verkeerd: ook in die partijen gaan we er uiteraard alles aan doen. Maar het verschil is zo vreselijk groot, de kans dat wij punten pakken tegen die drie ploegen is heel klein. Nee, kampioen word je tegenwoordig niet meer tegen de kleintjes, maar juist tegen de groten. Degradatie voorkomen, dat doe je wel tegen de kleintjes. De andere kleintjes."

De Koning noemt de verschillen tussen de top-drie en de rest van de Eredivisie 'groter dan ooit'. "Er was een tijd dat de topclubs op bezoek gingen bij pakweg FC Groningen waar dan Erik Nevland in de spits speelde. Of FC Twente met Youri Mulder en Ronald de Boer. Nu staan ze over het algemeen tegenover een elftal jeugdspelers, omdat de kleintjes nauwelijks geld hebben om echt te investeren."