'Ajax gaat slecht om met Justin Kluivert, je moet zo'n jongen voorzichtig brengen'

'Ajax gaat slecht om met Justin Kluivert, je moet zo'n jongen voorzichtig brengen'

09-02-2017 09:05
32

Ajax gaat slecht om met Justin Kluivert en heeft te lang gewacht met Abdelhak Nouri. Dat stelt Henk Spaan, kritisch volger van de Amsterdamse club.

Het is geen geheim dat Spaan groot fan is van Nouri, die dit seizoen mag ruiken aan het grote werk. "Dat soort voetballers wordt niet ontdekt, die zijn er gewoon", zegt columnist in Voetbal International. "Je ziet het meteen. Het irritante is als anderen het talent niet zien. Zoals Jaap Stam. Die de beschikking had over dat soort spelers en ze niet opstelde."

"Als Nouri voor Jong Ajax speelt, dan zijn de tribunes voller en dat komt alleen maar door hem. Hij had vorige week tegen Almere City weer van die superbewegingen, dan hoor je het publiek Oh roepen. Dat is het leuke. Net als bij Justin Kluivert", vervolgt Spaan, die wat dat betreft kritisch is op Ajax.

"Ik vind dat ze slecht omgaan met hem", zegt hij over Kluivert. "Hij heeft al twee keer een basisplaats gehad. Maar zo'n jongen moet je voorzichtig brengen. Het kan toch niet zo zijn dat Ajax afhankelijk is van een zeventienjarige. Dat is de schuld van het technisch beleid."