'Arsenal troeft Europese top af en strikt wonderkind van Sparta'

'Arsenal troeft Europese top af en strikt wonderkind van Sparta'

09-02-2017 23:36
19

Sparta raakt Lateef Omidiji Jr. kwijt aan Arsenal. Dat melden diverse media donderdag. De dertienjarige aanvaller staat te boek als één van de grootste talenten uit de jeugdopleiding van de Rotterdamse club. 

Omidiji Jr. is de zoon van een Amerikaanse moeder en een Nigeriaanse vader. Een jaar geleden stond de piepjonge speler ook al in de belangstelling van diverse grote clubs. Real Madrid, FC Barcelona, Manchester City, Chelsea, Paris Saint-Germain en Ajax werden toen aan de tiener gelinkt.

Nu lijken Arsenal en manager Arsène Wenger (foto) dus aan de haal te gaan met Omidiji Jr. Allnigeriasoccer sprak met een anonieme bron over het wonderkind. "Chelsea, Liverpool en nog veel meer clubs wilden hem hebben, maar het aanbod van Arsenal was het beste. Zij zien z'n potentieel en zijn bereid om in hem te investeren."

Van een direct vertrek naar Engeland lijkt vooralsnog geen sprake. "Lateef gaat een paar keer per jaar meetrainen in Londen en coaches van Arsenal zullen ook regelmatig naar Rotterdam afreizen om zijn ontwikkeling in de gaten te houden."