Duitsers klopten aan bij NEC: Ik kon hier afgelopen zomer al weg

Duitsers klopten aan bij NEC: "Ik kon hier afgelopen zomer al weg"

10-02-2017 08:19

Mikael Dyrestam hoopt zijn voetbalcarrière bij NEC in te kleuren. De 25-jarige Zweedse verdediger wilde als jonge jongen naar AC Milan, maar echte ambities heeft hij nu niet. Afgelopen zomer kon hij NEC verlaten.

"Als jonge jongen droomde ik van de Serie A, de Italiaanse competitie", zegt Dyrestam in de Gelderlander. "AC Milan was mijn favoriet, Paolo Maldini mijn idool. Maar dat was toen ik 16 jaar was. Echte plannen heb ik nu niet meer. Ik zie wel wat de toekomst brengt. Ik kan me voorstellen dat ik nog wel even in Nijmegen zit. Ik wil in ieder geval niet op korte termijn terug naar Zweden." Bij het Noorse Aalesund FK kwam Dyrestam op bank terecht. Hij ging nadenken, maar is er mentaal sterker door geworden.

"Als je niet met teleurstellingen om kunt gaan dan hoor je niet thuis in het profvoetbal. Ik kon hier afgelopen zomer al weg. Al vroeg in de voorbereiding kwam FC St. Pauli en in augustus kon ik naar Denemarken. Maar ik was alleen bezig met fit worden. Ik wilde hier mijn kans grijpen. Nu ben ik fysiek sterk en voel ik me comfortabel. De voorwaarden zijn er om te presteren. Ik voel ook het vertrouwen van de trainer (Peter Hyballa, red.) ook al speel ik als rechtsback en niet op mijn vertrouwde positie in het centrum van de verdediging."