'Als dit jaar afgelopen is, heb ik vier jaar in China gezeten. Dan wil ik terug'

'Als dit jaar afgelopen is, heb ik vier jaar in China gezeten. Dan wil ik terug'

10-02-2017 12:45
10

De Chinese competitie wordt bestormd door de ene na de andere topspeler, maar weinigen weten dat ook Gibril Sankoh er speelt. De verdediger is naar eigen zeggen bezig aan zijn laatste seizoen in China.

Sankoh, in Nederland bekend van zijn periodes bij Telstar, FC Groningen en Roda JC, verdient tegenwoordig zijn brood bij Meizhou Hakka, dat uitkomt op het tweede niveau. "Het bevalt me goed, maar dit is mijn laatste jaar hier. Ik heb besloten dat ik weer dichtbij mijn familie wil zijn, we wonen in Assen", zegt hij tegen VICE Sports.

"Als dit jaar afgelopen is, heb ik in totaal vier jaar in China gezeten. Dan wil ik terug. Ik wil niet meer zo ver weg voetballen", vervolgt Sankoh, die zich vaak eenzaam voelt. "Maar je moet er wat voor over hebben. Ik doe dit wel ergens voor. Dat leggen mijn vrouw en ik ook uit aan onze kinderen. We hebben samen besloten dat dit het beste was om te doen."

Sankoh vertrekt aan het einde van dit seizoen uit China. "Ik heb het altijd goed gedaan in dit land, dus er zijn genoeg Chinese clubs geïnteresseerd. Maar als geld alles voor me zou betekenen, zou ik nog een paar jaar in China kunnen blijven, maar dat wil ik niet. Geld kan dingen oplossen, maar meer niet."