PSV polst grote namen na dubbel vertrek: 'Als je zulke mensen hebt…'

PSV polst grote namen na dubbel vertrek: 'Als je zulke mensen hebt…'

10-02-2017 18:48
13

PSV moet op zoek naar nieuwe trainers voor Jong PSV en PSV onder 19 en heeft daarvoor de ex-internationals Mark van Bommel en Ruud van Nistelrooy gepolst. Dat onthult de huidige hoofd jeugdopleiding Art Langeler in De Telegraaf.

Jong PSV-coach Pascal Jansen wordt aankomend seizoen hoofd jeugdopleiding van de club en Geert Brusselaars van PSV onder 19 vertrekt. Voor PSV waren Van Bommel en Van Nistelrooy zo gevonden. Zij geven namelijk training bij de club. "Als je mensen van zulk kaliber in je organisatie hebt, dan is het logisch dat je met hen in gesprek gaat over hun ambities als trainer", aldus Langeler.

"Maar zij zijn niet de enigen met wie we spreken. We zijn met meerdere mensen in gesprek. We hebben veel getalenteerde trainers in onze opleiding", benadrukt Langeler. "Samen met Marcel Brands en Pascal Jansen zijn we bezig met de invulling van alle trainersposten in de jeugdopleiding. In eerste instantie kijken we voor de vacatures naar mensen in onze eigen organisatie, maar het kan ook heel verfrissend zijn om iemand van buitenaf erbij te halen."

Van Bommel en Van Nistelrooy beschikken over een diploma Coach Betaald Voetbal. Eerstgenoemde is nog wel assistent-bondscoach van Saoedi-Arabië, wat de situatie wat complexer maakt.