PEC Zwolle neemt afstand van degradatiezone door ruime zege op NEC

10-02-2017 21:51
21

PEC Zwolle heeft vrijdagavond tegen NEC de eerste thuiszege sinds oktober geboekt. De ploeg van coach Ron Jans trok met 2-0 aan het langste eind en klimt daardoor naar de twaalfde plek in de Eredivisie. Nicolai Brock-Madsen en Queensy Menig scoorden.

PEC Zwolle lijkt de smaak eindelijk te pakken te hebben, al was de start voor de bezoekers. Doelman Mickey van der Hart voorkwam dat NEC op voorsprong kwam. Eerst keerde hij een kopbal van Wojciech Golla en vervolgens pareerde hij ook schoten van Jordan Larsson en Dario Dumic. Diezelfde Larsson verprutste even later zelf ook een goede kans door voor eigen succes te gaan.

PEC stelde daar behalve twee kansen bij een ouderwetse scrimmage weinig tegenover, maar de beste mogelijkheid voor rust kwam wel op naam van de thuisploeg. Menig trok naar binnen en zag zijn inzet op de paal belandden. Na de pauze hielp Kingsley Ehizibue een enorme Zwolse mogelijkheid om zeep door de bal over te jagen, terwijl aan de andere kant Taiwo Awoniyi oog in oog met Van der Hart faalde. Brock-Madsen had in de 57e minuut meer geluk. Via het been van Gregor Breinburg ging de bal met een grote boog over Delle heen.

Ryan Thomas had de zege niet veel later al veilig kunnen stellen, maar zijn pegel spatte uiteen op de lat. Omdat het aluminium ook een goal van NEC'er Mohamed Rayhi in de weg stond, kon Menig twintig minuten voor tijd alsnog de genadeklap uitdelen. Dario Dumic leek zijn schot in de kiem te smoren, maar in tweede instantie was het alsnog raak: 2-0.

Daarmee zet PEC de opmars voort na de winterstop. De ploeg is van de zestiende naar de twaalfde plaats gestegen. NEC verloor voor de derde keer op rij en heeft op de tiende plaats nog maar twee punten meer.