'Mourinho-achtige' Van den Brom: Ik krijg er op de club voor op mijn flikker

'Mourinho-achtige' Van den Brom: "Ik krijg er op de club voor op mijn flikker"

11-02-2017 08:18
4

John van den Brom heeft zijn contract bij AZ verlengd tot medio 2018. Voor de buitenwacht was het een verrassing, aangezien er verhalen opdoken over een breuk tussen de twee partijen. AZ heeft wel de nodige verlangens.

"Bij ons is die onrust er geen moment geweest", zegt directeur voetbalzaken Max Huiberts van AZ nu in de Volkskrant. Van den Brom: "Voor mij was het geen verrassing." Intern werd er al langer over verlenging gesproken, zo staat in het dagblad beschreven. Er is wel kritiek op Van den Brom, die weinig met data werkt. "Dat lees ik ook overal, dat hij niet met data werkt of niet innovatief is. Dat is onzin", aldus Huiberts.

De technische man heeft ook niet met andere trainers gesproken voor de contractverlenging met Van den Brom. "Totale onzin. Ik heb met niemand gesproken", verzekert hij. Toch is er het nodige aan te merken op Van den Brom, die het vaak aan de stok heeft met scheidsrechters. "Ik zie dat natuurlijk liever niet. Maar of ik John van den Brom daarin nog ga veranderen, dat denk ik niet nee. Dat is de aard van het beestje. Het is niet goed voor de naam van AZ, dat weet hij ook", aldus Huiberts.

Ted van Leeuwen werkte ook samen met Van den Brom en ziet hetzelfde. "Dat voelen spelers, daarom doen ze voor hem meer dan voor een andere trainer, een Mourinho-achtige eigenschap, zonder zo betweterig te zijn. Het is meer een gevoel van kameraadschap." Van den Brom: "Ik krijg het thuis te horen van mijn dochters die dan boos op mij worden, ik krijg er op de club voor op mijn flikker, ook van de spelers. Het kan altijd gebeuren."