Ophef door omstreden uitspraken Van der Vaart: 'Lukte mij ook niet bij Ajax'

Ophef door omstreden uitspraken Van der Vaart: 'Lukte mij ook niet bij Ajax'

11-02-2017 09:10
8

Rafael van der Vaart heeft voor de nodige ophef gezorgd in Denemarken. Hij noemde Silkeborg na het onderlinge duel met FC Midtjylland (1-2 nederlaag) in december namelijk 'misschien wel de slechtste ploeg ooit'. Een omstreden opmerking volgens Ekstra Bladet, dat Van der Vaart vroeg naar de opschudding.

"Het was geen grap, het was gewoon de waarheid", aldus de aanvallende middenvelder van FC Midtjylland. "We verloren toen een aantal wedstrijden en dan zit je op de bank te denken: 'Hoe is het mogelijk?' Dat is waarom ik dat zei na de wedstrijd." Het ging vooral over de manier waarop Silkeborg speelde. "Ik ben een voetballer en zelfs op mijn leeftijd wil ik iedere dag beter worden."

"Voetbal mag niet gebaseerd worden op cijfers en lange ballen", vindt Van der Vaart. "Het gaat om opbouwen, om techniek. Natuurlijk kan je op een andere manier wedstrijden winnen, maar uiteindelijk moet je grotere ambities voor jezelf en je team hebben. Je moet voetballen om te groeien. Toen ik begon, was het mijn doel om bij FC Barcelona of Real Madrid te spelen."

"Vooral op jonge leeftijd moet je ook nog aan je techniek werken, in plaats van alleen maar groter en fysieker worden door in de gym te zijn. Ik kon bij Ajax geen duel winnen tot ik 21 of 22 was, maar ik voetbalde wél", aldus Van der Vaart.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Podimo, Spotify en Apple Podcast