Overmars over 'chaotische' Neres-onderhandelingen: Volgende dag weer anders

Overmars over 'chaotische' Neres-onderhandelingen: "Volgende dag weer anders"

11-02-2017 12:53
11

Ajax rondde de deal van David Neres pas twee uur voor het verstrijken van de transferdeadline af, terwijl de het vertrek van Anwar El Ghazi zich al weken aankondigde. Directeur spelersbeleid Marc Overmars legt in De Telegraaf uit waarom het zo lang duurde.

"Het was een hele papierwinkel om voor elkaar te krijgen", zegt Overmars in gesprek met AjaxTV over de van Sao Paulo overgenomen Braziliaan. "Clubs onderhandelen in Brazilië nog op een iets andere manier. Je denkt dat je eruit bent en de volgende dag is het weer anders. En de week daarna moet je weer opnieuw onderhandelen. Het is allemaal wat chaotischer."

Ajax betaalt met twaalf tot vijftien miljoen euro een groot bedrag voor Neres, maar Overmars vindt dat verantwoord. "Als het heel erg goed is, dan moet je ervoor gaan. Vier jaar geleden waren we niet in staat zulke uitgaven te doen. Dit hebben we zelf gecreëerd en opgebouwd en nu kunnen we het wel, omdat we sterk staan. Dat betekent niet dat we altijd dit soort bedragen moeten betalen, maar incidenteel wel."

Overmars denkt de Ajax-fans te kunnen vermaken met de aankoop van Neres, ook wel 'de nieuwe Neymar' genoemd. "We moeten niet te snel vergelijkingen maken, daar zijn we in Nederland heel goed in. Neres is een speler die wat extra’s heeft en dat zien ze in Amsterdam graag. Mensen willen op het puntje van hun stoel zitten en daar kan hij voor zorgen."