Roda laat uitgelezen kans op zege liggen door dubbelslag Armenteros

Roda laat uitgelezen kans op zege liggen door dubbelslag Armenteros

11-02-2017 20:20
10

Roda JC heeft in de strijd tegen degradatie dure punten laten liggen. Op bezoek bij Heracles Almelo leek de nummer zeventien van de ranglijst een cruciale zege te boeken, maar door twee late treffer van Samuel Armenteros eindigde de clash in een remise: 2-2. 

Voor de pauze gebeurde er vrij weinig in het Polman Stadion. Gyliano van Velzen waagde een poging van afstand en Heracles kwam goed weg toen Thomas Bruns een inzet van Daryl Werker kon keren op de doellijn. De thuisploeg werd niet gevaarlijk.

Na de pauze viel er genoeg te genieten. Roda, dat dit seizoen zo moeilijk scoort, was binnen drie minuten twee keer trefzeker. In de 65e minuut vloog een afstandsschot van Mitchell Paulissen binnen en even later werd het 0-2 dankbij Tom van Hyfte. Ook de Belg schoot van afstand raak.

Heracles leek dood en begraven, maar dankzij een dubbelslag van Armenteros werd er alsnog een punt uit het vuur gesleept. De spits scoorde in de 79e en de 87e minuut. Armenteros heeft inmiddels elf goals gemaakt, een persoonlijk record. Roda blijft op de zeventiende plek staan. Bij winst was de formatie van trainer Yannis Anastasiou opgeklommen naar plaats veertien.