FC Barcelona bevestigt doemscenario: vijf maanden afwezig na horrorblessure

FC Barcelona bevestigt doemscenario: vijf maanden afwezig na horrorblessure

Gepubliceerd: zaterdag 11 februari 2017 om 23:38za 11-02-2017 om 23:38

De klinkende overwinning van FC Barcelona op Deportivo Alaves werd zaterdag ontsierd door een horrorblessure van Aleix Vidal. De rechtsback heeft zijn enkel gebroken en moet onder het mes, meldden de Catalanen zaterdagavond.

Voor Vidal zit het seizoen er daarmee op. De 27-jarige Spanjaard moet zo'n vijf maanden revalideren. Hij liep de kwetsuur in de slotfase van het duel met Alaves op. Met de eindstand van 0-6 al op het scorebord, werd Vidal getorpedeerd door Theo Hernandez. Hij moest zich per brancard van het veld laten dragen en werd direct naar het ziekenhuis gebracht voor onderzoek.

"Het is balen voor hem en voor het team. Erg triest. We hopen dat hij zich snel herstelt", liet Barcelona-trainer Luis Enrique weten. Ook doelpuntenmaker Ivan Rakitic was aangeslagen. Ik hoop dat het meevalt, maar toen ik het zag, was ik best bang", stelt de Kroaat in Spaanse media. "Op het eerste gezicht leek het een zeer ernstige blessure."

Hernandez kon weinig doen aan de blessure van Vidal, maar baalde wel. "Het spijt me heel erg. Ik ging voor de bal, maar ik raakte hem zonder dat ik het wilde. Vergeef me. Ik ga naar hem toe om te kijken hoe het met hem is."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws