'Die liefde gaat nooit meer weg. FC Groningen betekent alles voor mij'

'Die liefde gaat nooit meer weg. FC Groningen betekent alles voor mij'

12-02-2017 14:47
3

Gibril Sankoh koestert nog altijd warme gevoelens voor FC Groningen. De 33-jarige stopper, die al een tijdje in China speelt, was tussen 2005 en 2010 actief voor de eredivisionist. 

Een aantal oud-collega's uit zijn periode in de Euroborg spreekt Sankoh zo nu en dan. "Ik heb nog contact met Goran Lovre, Tim Matavz, Danny Buijs, Antoine van der Linden en ik ben Evgeny Levchenko nog een paar keer tegengekomen op de club", vertelt hij aan VICE Sports. 

Wedden

Meer odds

"FC Groningen is mijn lievelingsclub, ik heb daar zes jaar gevoetbald, dus die liefde gaat nooit meer weg. FC Groningen betekent alles voor mij. Zij hebben me opgepikt bij Telstar en me de kans gegeven. Ik heb daar een goed leven gehad, mijn vrouw ontmoet en mijn kinderen gekregen. Daarom zijn we in Assen gaan wonen, zitten we binnen twintig minuten in Groningen."

Trainer worden lijkt hem mooi. "Als ik een trainerscarrière kan krijgen zoals Ron Jans, dan graag. Hij is een fantastisch mens en een goede trainer. Het gaat nu wat minder bij PEC Zwolle, maar hij gaat het weer oppakken. Daar geloof ik in. Ron Jans is als een vaderfiguur voor mij. Hij kent mijn vrouw ook en weet alles over mij, hoe ik heb geleefd, mijn verleden. Ik hoop dat ik ooit net als hem hoofdtrainer van FC Groningen kan worden, maar ik kan niet in de toekomst kijken."

Lees ook: 'Als dit jaar afgelopen is, heb ik vier jaar in China gezeten. Dan wil ik terug'