VP's Elftal van de Week: uitblinker Sinkgraven, Samba-Arie en Weghorst

VP's Elftal van de Week: uitblinker Sinkgraven, Samba-Arie en Weghorst

13-02-2017 10:00
14

De zegereeks van Feyenoord houdt maar niet op, niet vanzelf. In speelronde 22 van de Eredivisie moest FC Groningen eraan geloven. Uitblinker Jens Toornstra en 'Samba-Arie' van der Heijden vinden we terug in VP's Elftal van de Week. Ook onder meer Daley Sinkgraven (Ajax) en AZ-duo Rens van Eijden en Wout Weghorst deden het uitstekend. 

Kostas Lamprou (Willem II)
Tja, da's voetbal. De ene week ben je de schlemiel en een paar dagen later de uitblinker. Lamprou ging vorige week flink in de fout tijdens het thuisduel met Heracles Almelo (1-3). Zaterdagavond verrichtte de Griekse goalie van Willem II een aantal belangrijke reddingen in de Gelredome. De Tricolores boekten daar een knappe 2-0 zege op Vitesse. 

Daley Sinkgraven (Ajax)
Daley in Oranje, klonkt het zondagmiddag op social media. Een beetje opportunistisch natuurlijk, maar Sinkgraven groeit inderdaad steeds meer in zijn rol als linksback van Ajax. Tegen Sparta (2-0) was hij de grote uitblinker. Jerson Cabral liep 45 minuten lang louter achter Sinkgraven aan en werd in de rust gewisseld. 

Jan-Arie van der Heijden (Feyenoord)
Hij was weer eens aan het shinen hoor, Van der Heijden. Na 'Baco-Arie' en 'Jan-Scharie' is er na zaterdagavond een nieuwe bijnaam in het leven geroepen voor de linksbenige verdediger. Van der Heijden gaf achter zijn standbeen een assist op Jens Toornstra en gaat vanaf nu door het leven als 'Samba-Arie'. 

Rens van Eijden (AZ)
De gehele aanval van sc Heerenveen kreeg zondagmiddag geen poot aan de grond in het Abe Lenstra Stadion. Dat was voor een groot deel te danken aan Van Eijden, die een dijk van een wedstrijd speelde. 

Hidde ter Avest (FC Twente)
Ter Avest (19) begint zich langzamerhand te ontpoppen tot één van de beste backs van Nederland. Op bezoek bij Excelsior (1-1) was de rechtspoot zowel in defensief als aanvallend opzicht goed bezig. In de zomer tijd voor een stapje omhoog? 

Hicham Faik (Excelsior)
Grote uitblinker op het middenveld tijdens de clash tussen Excelsior en FC Twente in Rotterdam: Faik. Hij verdeelde het spel en bracht de aanvallers van de nummer veertien van de Eredivisie een paar keer prima in stelling. Faik lijkt op het eerste gezicht niet echt een speler voor een degradatiestrijd, maar in deze vorm kan de rechtspoot de komende weken van groot belang zijn. 

Marco van Ginkel (PSV)
Het had er 45 minuten lang alle schijn van dat PSV op puntenverlies afkoerste tegen FC Utrecht. Voor de pauze bakte het team van trainer Phillip Cocu er weinig van en bovendien kwam de regerend kampioen goed weg toen een goal van Nacer Barazite geheel onterecht werd afgekeurd. Het liep goed af voor de Brabanders. Uitblinker Van Ginkel tekende in de laatste minuten voor de eindstand: 3-0. 

Jens Toornstra (Feyenoord)
Een winnende trainer heeft altijd gelijk en dus zéker Giovanni van Bronckhorst, die het aandurfde om captain Dirk Kuyt te passeren en tijdens het thuisduel met FC Groningen (2-0 winst) te kiezen voor Jens Toornstra op tien. De rechtspoot maakte in De Kuip beide goals en schoot Feyenoord zo weer een stukje dichterbij de landstitel. 

Sam Hendriks (Go Ahead Eagles)
Waar het Go Ahead-spits Leon de Kogel dit seizoen maar niet lukt om te scoren, liet concurrent Hendriks zien dat-ie een neusje voor de goal heeft. De 22-jarige aanvaller maakte er twee tegen degradatieconcurrent ADO Den Haag en had zo een groot aandeel in de cruciale 3-1 overwinning. 

Wout Weghorst (AZ)
Trekken, sleuren, duwen, ruzie maken: het was in Friesland weer een typische middag vol Wout Weghorst-actie. Jerry St. Juste probeerde het bloed onder de nagels vandaan te halen bij de topscorer van AZ, maar slaagde daar niet in. Integendeel: de Heerenveen-verdediger kreeg geen vat op Weghorst en raakte dusdanig gefrustreerd dat hij in de slotseconde een doodschop uitdeelde en rood kreeg. 

Samuel Armenteros (Heracles Almelo)
Heracles Almelo leek na zeventig minuten dood en begraven tijdens het thuisduel met Roda JC. Door treffers van Mitchell Paulissen en Tom van Hyfte in een tijdsbestek van drie minuten stond het plots 0-2. Armenteros groeide daarna uit tot grote held. De Zweed met Cubaanse roots scoorde twee keer, redde een punt voor zijn team en voerde zijn seizoenstotaal op naar elf goals - een persoonlijk record.