'Vilhena is de baas, maar het is misschien interessant om hem te passeren'

'Vilhena is de baas, maar het is misschien interessant om hem te passeren'

12-02-2017 21:25
8

De reserverol van Dirk Kuyt betekent dat Giovanni van Bronckhorst moedige keuzes durft te maken bij Feyenoord. Dat stelt collega Marinus Dijkhuizen.

Dijkhuizen bewondert Van Bronckhorst, die in de competitiewedstrijd tegen FC Groningen (2-0) Jens Toornstra prefereerde boven aanvoerder Kuyt. "Dat is een moedige beslissing. Hij zet wel gewoon zijn aanvoerder ernaast", zegt hij bij FC Rijnmond.

"Ik vind het ook opvallend dat bijna al de beslissingen van Gio goed uitpakken. Als acht van de tien beslissingen goed uitpakken, dan vind ik dat je het goed doet als trainer", vervolgt Dijkhuizen, die benieuwd is naar de keuze van Van Bronckhorst voor het uitduel met ADO Den Haag. "Ik weet niet hoe hij het gecommuniceerd heeft met Jens en Dirk, maar het is wel moeilijk om Toornstra nu te passeren na zo'n beurt."

Dijkhuizen raadt Van Bronckhorst verder aan Tonny Vilhena uit de basis te houden volgende week. De middenvelder heeft vier gele kaarten op zak en nog een betekent een schorsing in de topper tegen PSV. "Ik vind Vilhena de baas op het middenveld, maar het zou misschien interessant om hem eventueel te passeren. Ik weet zeker dat de technische staf het daarover gaat hebben."