Ajax-beveiligers aangepakt: 'In de bus waren mensen woedend, anderen huilden'

Ajax-beveiligers aangepakt: 'In de bus waren mensen woedend, anderen huilden'

13-02-2017 18:54
38

Sparta laat de mogelijke mishandelingen van Rotterdamse fans na afloop van het duel bij Ajax niet over zijn kant gaan. Voorzitter Manfred Laros wil dat de aanklager van de KNVB een onderzoek start.

Supporters en stewards van Sparta zouden na de wedstrijd van zondag klappen hebben gekregen van beveiligers. "'Als we alles bij elkaar pakken, dan vinden we gewoon dat er op dit moment een onderzoek moet komen", aldus Laros tegen RTV Rijnmond. Ajax liet eerder weten op de hoogte te zijn van de confrontatie, maar wil eerst goed de beelden bekijken.

Volgens voorzitter Peter van der Zwan van de supportersvereniging heerste er aanvankelijk een jolige sfeer in het uitvak. "Vanuit het niets kwamen er beveiligers het vak binnen, die begonnen te meppen", vertelt Van der Zwan, die ook al mogelijke vervolgstappen aankondigde. Hij werd zelf bij de keel gegrepen en tegen een muur gezet.

"Er waren ook gillende vrouwen en kinderen. Een bizarre situatie. In de bus naar huis waren sommige mensen woedend, anderen zaten te huilen", aldus Van der Zwan. Meerdere clubs zouden negatieve ervaringen hebben met de beveiligers van Ajax. "Cambuur, De Graafschap, Go Ahead Eagles, onze stadgenoten, noem maar op."