Sparta wil onderzoek naar Ajax-duel: 'Club is enorm geschrokken'

Sparta wil onderzoek naar Ajax-duel: 'Club is enorm geschrokken'

13-02-2017 21:41
30

Sparta Rotterdam wil dat er door de aanklager van de KNVB een onderzoek wordt gestart naar de beveiligers en stewards van Ajax. De Rotterdamse club meldt dat er zondag in de Amsterdam Arena meerdere incidenten zijn voorgevallen bij het supportersvak van Sparta. 

De fans moesten kort na de wedstrijd, die met 2-0 werd gewonnen door Ajax, wachten voordat ze voor het stadion mochten verlaten. Vervolgens zou er gedrang zijn ontstaan bij supporters die wel wilden vertrekken, waarna (extra opgeroepen) stewards de Spartanen hardhandig hebben benaderd. Sparta meldt dat een steward van de club ten val zou zijn gekomen en dat een andere steward is aangevallen.

'Sparta Rotterdam baalt uiteraard enorm en is geschrokken van dit incident', luidt de verklaring op de clubsite. 'De club is in contact met betrokkenen om zoveel mogelijk informatie te verzamelen. De club heeft via het meldingsformulier wanordelijkheden van de KNVB aangegeven dat zij graag ziet dat de aanklager van de KNVB verder onderzoek doet naar deze zaak.'