Van de Looi 'raakt' spelers Willem II: Trainer, trainer, hij doet een gans na

Van de Looi 'raakt' spelers Willem II: "Trainer, trainer, hij doet een gans na"

14-02-2017 13:59
3

Dico Koppers maakte afgelopen weekend een zeldzaam doelpunt voor Willem II. Dat leverde hem al een etentje met zijn schoonouders op, maar de vleugelspeler viel ook op door zijn manier van juichen.

Met zijn armen wapperend langs zijn lichaam liep Koppers richting cornervlag, nadat hij Willem II op een 0-1 voorsprong had gezet tegen Vitesse. De vogelimitatie heeft een reden. “Aan het eind van de wedstrijdbespreking op de wedstrijddag liet de trainer ons een filmpje zien van ganzen", vertelt Koppers aan het Brabants Dagblad. "Om te laten zien dat die beesten altijd in formatie blijven vliegen en elkaar helpen."

Willem II-trainer Erwin van de Looi, die het ganzenfilmpje introduceerde, werd door de gewisselde Thom Haye geattendeerd op het juichen van Koppers. "Trainer, trainer, hij doet een gans na, zei Thom. Nou, mooi dat hij zo liet zien dat het filmpje hem is bijgebleven."

Van de Looi is niet van plan om elke week een vergelijkbaar filmpje te laten zien. "Je moet blijven verrassen, kijken hoe je spelers kan prikkelen. Als je dezelfde boodschap hebt als een week eerder, kan het helpen als je die op een andere manier brengt. Ik oriënteer me breed en gebruik dingen waarvan ik ze passend vind op een bepaald moment."