Nijland polste bij Koeman naar PSV-bekende: Wilde absoluut niet naar Nederland

Nijland polste bij Koeman naar PSV-bekende: "Wilde absoluut niet naar Nederland"

14-02-2017 21:51
6

Algemeen directeur van FC Groningen Hans Nijland heeft onthuld dat hij contact heeft opgenomen met Everton-manager Ronald Koeman in de zoektocht naar een mogelijke opvolger van Mimoun Mahi.

Voor Mahi ontstond aan het einde van de winterse transferperiode belangstelling uit het Championship en dus moest FC Groningen snel op zoek naar kandidaten die de spits, die uiteindelijk bleef, konden opvolgen. Oud-PSV'er Arouna Koné was een optie. "Ik heb met Ronald Koeman contact gehad", zegt Nijland in een interview met Boerenmacht.nl.

"Koné is daar op een zijspoor beland en ik vroeg of die mogelijk een halfjaar voor Groningen zou willen spelen", aldus de directeur. "Ronald gaf onmiddellijk aan dat er ook belangstelling was uit Spanje en Koné absoluut niet naar Nederland wil." Nijland geeft wel toe dat het voor FC Groningen interessant kan zijn om contacten als Koeman te gebruiken voor het huren van spelers. "Die lijntjes zijn er. Ook met Robben, Hans Robben (vader en zaakwaarnemer, red.) dan met name."

Ondertussen speelt Koné nog altijd voor Everton, waar hij dit seizoen slechts 43 minuten speeltijd kreeg in de Premier League. Tussen 2005 en 2007 speelde Koné voor PSV. Daarvoor kwam hij uit voor Roda JC.